Oud deel Bekaert wordt kmo-park

Op 22 april 2017, over deze onderwerpen: Economie en Werk

Aan de achterkant van de leegstaande bedrijfsgebouwen van Bekaert Aalter wordt een nieuw kmo-park gebouwd. Tegen de lente van volgend jaar moeten daar tot 28 ondernemers aan de slag kunnen. Gisteren werd de eerste spadesteek gegeven, maar er is al een kwart verkocht.

 

Het nieuwe kmo-park wordt gebouwd door het bedrijf BVI. In totaal zullen 8.000 vierkante meter units gebouwd worden. Die zijn allemaal tussen de 250 en 735 vierkante meter groot. Maar je kan ook verschillend units combineren, zodat elke kmo eigenlijk de bedrijfsruimte kan ontwikkelen dat hij zelf nodig heeft. Het kmo-park van Aalter zal bereikbaar zijn via de Venecolaan, langs het tot nu doodlopend stuk, dat in Aalter vooral bekend staat als ideale plaats om jongeren met de auto te leren rijden.

"De ligging van dit nieuw kmo-park is ideaal", zegt Kristof Van den Brande van BVI. "Het park ligt net naast het kanaal Gent-Oostende en op een boogscheut van de E40. De ondernemers die zich hier vestigen, kopen niet alleen een bedrijfsruimte. Wij willen de kmo zoveel mogelijk zorgen ontnemen, zodat zij enkel moeten ondernemen. We zorgen bijvoorbeeld voor gezamenlijke afvalophaling en stimuleren de ondernemers ook om groepsaankopen te doen. Zo kan een pak geld bespaard worden. De bedrijven in het park kunnen elkaar dus versterken."

In het kmo-park kunnen ateliers, opslagruimtes en handelszaken komen. Fotografe Kaat Bonte in Aalter was de eerste die het contract tekende. "Ik was op zoek naar een nieuwe fotostudio en dit kmo-park is daar ideaal voor", zegt Kaat. "Ik ga er een splinternieuwe fotostudio in onderbrengen. Vandaag huur ik een deel van een magazijn, maar dat is niet ideaal. Over een jaartje moet ik het cascogebouw opgeleverd krijgen. En dan is het aan mij om het gezellig in te richten. Er zijn drie parkeerplaatsen voor de deur, dus ideaal om hier vanaf volgend jaar mijn fotowerk te doen."

Onze burgemeester mocht gisteren de eerste spadesteek van het kmo-park geven.
 

Kwart verkocht

Een prachtig project, zoveel is duidelijk! In de jaren zestig was Bekaert de start van de economische ontwikkeling van Aalter. Het is mooi dat dit verhaal nu op dezelfde grond kan starten. Een deel van Bekaert draait gelukkig nog altijd verder. In een deel van de leegstaande gebouwen zitten ondertussen ook al een pak nieuwe kmo's. En nu wordt hier achter Bekaert nog eens een nieuw park gebouwd. Opnieuw een boost voor het ondernemen in onze gemeente. Een kwart van de units is al verkocht.

Vandaag, zaterdag 22 april, is er van 10 tot 14 uur een infodag op de site. Info: www.bvi.be.

 

Bron: HLN

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is