Nieuwe brug ontsluit bedrijventerrein Woestijne

Op 4 mei 2016, over deze onderwerpen: Economie en Werk, Mobiliteit en openbare werken

Het bedrijventerrein Woestijne, gelegen aan het kanaal Gent-Oostende, mag een nieuwe brug verwelkomen. Minister Ben Weyts gaf op dinsdag 3 mei 2016 de aftrap voor de werken, die tot het voorjaar van 2018 zouden duren. Vlaanderen investeert bijna 5 miljoen euro in de bouw van de nieuwe brug.

De brug verbindt de industriezone Woestijne met de industriezone Lakeland. Zo kunnen de vrachtwagens de lokale verkeersstroom van Aalter-Brug vermijden en vinden ze via de Brugstraat aansluiting met de Knokkeweg (N44). De bouw is een investering van 4,9 miljoen euro, waarvan 70% gesubsidieerd wordt door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. De 125 meter lange brug krijgt een lichte kromming in de lengte. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen worden.

Watergebonden alternatief

De brug wordt één van de voordelen van het bedrijventerrein Woestijne. Het terrein is geschikt om watergebonden activiteiten aan te trekken en is uitstekend gelegen dankzij de verbinding met het Seine-Scheldetraject. “Het kanaal biedt bedrijven een economisch en ecologisch alternatief voor de dichtslibbende wegen. Bedrijven die voor de binnenvaart kiezen, zetten een gigantische stap richting duurzaam en efficiënt goederentransport”, aldus minister Weyts.

Op 5 kilometer van de E40

Op het terrein, waarop eerder al wegenis en nutvoorzieningen werden aangelegd, is plaats voor bedrijven die hun goederen willen aan- of afvoeren via het te realiseren Regionaal Overslagcentrum (ROC). Ook voor niet-watergebonden bedrijven is er ruimte voorzien. Het bedrijventerrein ligt dichtbij de omliggende industriezones en bevindt zich ook op slechts 5 km van de E40. Kortom: een onderneming die watergebonden activiteiten heeft en zich wil verankeren op een strategische ligging kan gerust aankloppen bij Waterwegen en Zeekanaal NV. 

Bron: Gemeente Aalter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is