Michael Ally (20) jongste kandidaat provincie: “Ook al zie ik mandaat liever verdwijnen!”

Op 8 oktober 2018

Michael Ally uit Poeke bij Aalter is komende zondag de jongste kandidaat van alle 148 kandidaten die zich in het district Gent-Eeklo verkiesbaar stellen voor de provincieraadsverkiezingen. Opvallend: fan van de provincie is hij niet. 

Michael Ally (20) staat in de fusiegemeente Aalter-Knesselare niet alleen op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen, maar staat ook op die voor de provincieraad. Maar waarom kiest een jongen van 20 voor een bestuursniveau dat afgebouwd wordt en eerder een oubollig imago heeft? “Ik stel mij op de provincielijst van op plaats zeven verkiesbaar voor een politiek mandaat dat ik liever zie verdwijnen. Dat is pas verandering”, zegt Michael Ally. “Ja, ik wil de rol van de provincie sterk afbouwen. De bevoegdheden van de provincies kunnen volgens mij beter en efficiënter uitgevoerd worden door de gemeenten of door Vlaanderen. Aan die ombouw wil ik graag meewerken.”

Ally is in ieder geval zwaar gebeten door de politieke microbe. “Jongeren en politiek is niet altijd een goede combinatie”, weet ook Michael. “Maar met meer jongeren in de politiek ben ik ervan overtuigd dat het vertrouwen en de interesse weer kan groeien. Ik was amper 16 jaar oud toen ik lid werd van het bestuur van N-VA Aalter. Toen ik ook Meetjeslands jongerenvoorzitter werd, en ook nog eens lid van het arrondissementele partijbestuur, ging het allemaal snel.”

Bron: HLN - Joeri Seymortier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is